Zavrnitev


Ghostery Enterprise vam pomaga pri razumevanju, kako podjetja zbirajo in uporabljajo vaše podatke, ter vam ponuja moûnost, da zavrnete ciljno oglaševanje. Ko preko spletne strani Ghostery Enterprisea podjetje zavrnete, Ghostery Enterprise pošlje sporočilo na streûnik tega podjetja. To sporočila zahteva, da se zavrnitveni piškotek vrne iz streûnika in se shrani na vašem računalniku v obliki piškotev iskalnika

Večina spletnih iskalnikov vam omogoča, da vidite vsebine shranjenih piškotkov. Tako lahko preverite vaše preference za zavrnitev piškotov. To npr. Firefox prikaûe ob dvokliku zavrnitvenih piškotkov:


 

Z vpogled v vsebino piškotka za posamezno podjetje, pojdite na to stran, poiščite ûeleno podjetje in kliknite na njegovo ime. »e je podjetje zavrnjeno, boste v razdelku 'Zavrnitveni piškotki' našli podatke o zavrnitvenem piškotku.

Pomembno je, da se zavedate, da vsi spletni brskalniki ne uporabljajo istih piškotkov. Npr, Internet Explorer in Firefox shranjujeta piškotke na različnih lokacijah, in ne moreta brati piškotkov drugih brskalnikov. Zato v primeru, da zavrnete sledenje Podjetja ABC v Internet Explorerju, to NE pomeni, da ste zavrnili sledenje podjetja ABC tudi v Firefoxu. Zato je potrebno postopek ponoviti v brskalniku Firefox.